Open 24 uur
+13 203 356 3596

Helm kopen? Waar moet je dan op letten?

1
6 Jul, 2022 | admin | No Comments

Helm kopen? Waar moet je dan op letten?

Heb jij net je motor rijbewijs gehaald? En moet jij een helm kopen? Wat leuk! Uiteraard is het belangrijk om een goed exemplaar aan te schaffen. Een helm biedt immers bescherming tijdens het rijden! Ze bestaan in allerlei soorten en maten. Het is dus goed om te weten waar je op moet letten tijdens je zoektocht. En laten wij nou net tips voor jou hebben! Wacht dus niet langer en lees gauw verder. 

Let hier dan op!

Hieronder nemen we een paar criteria met je door. Zo weet jij precies waar je rekening mee moet houden tijdens de zoektocht. Let dus op, want zo vind jij jouw perfecte helm!

Soort helm kopen

Dit is de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: wat voor soort helm wil ik? Er bestaan namelijk verschillende soorten, namelijk de integraal-, systeem- en crosshelm. Ook heb je nog een motorhelm jethelm. De eerste soort bestaat uit één stuk en is de meest dichte van allemaal. Doordat het je hele hoofd beschermt, is het de veiligste soort. Het is het meest geschikt voor sportief rijden. De tweede lijkt op de integrale versie, maar heeft een opklapbaar kinstuk. Je kunt dit gedeelte dus opendoen. Je kunt deze open of dicht laten tijdens het rijden. Het cross model is een integraalhelm met een verlengd kinstuk en uitstekend stuk aan de voorzijde. Een jethelm heeft geen vaste kinbescherming en beschermt dus alleen je schedel. Het is vooral geschikt voor langzame ritjes.

De pasvorm

Ga je een helm kopen, dan moet je uiteraard ook op de pasvorm letten. Merken hanteren verschillende soorten vormen, maar over het algemeen bestaan er drie: ovaal, rond ovaal en rond. Samen met je gezichtsvorm en de vorm van je hoofd bepaal je in welke categorie je hoort. 

Materiaal van de buitenschaal

De buitenschaal is de buitenste laag van de motorhelm. Over het algemeen worden ze gemaakt van polycarbonaat of vezel. Wil je een goedkope helm kopen? Dan kun je het best gaan voor polycarbonaat. Onder hoge druk wordt de schaal in een mal geperst en vervolgens uitgehard. Ook worden er nog weekmakers toegevoegd om de helm sterk te houden. Langzamerhand verdwijnen deze weekmakers door het weer of uv straling. Dit materiaal is relatief goedkoop en moet ook wat vaker vervangen worden. Je kunt ook een vezel helm kopen. Kenmerkend voor dit type is dat het licht en comfortabel is. Dit materiaal is beter bestand tegen de weerselementen en hoef je ook minder vaak te vervangen. Dit maakt het ook een duurdere helm. 

Het gebruik

Op wat voor manier ga jij je helm gebruiken? Daar moet je ook rekening mee houden! Wil je een speciaal zonnevizier? Of denk je aan een antibacteriële binnenvoering? Misschien wil je graag muziek kunnen luisteren tijdens lange ritjes en wil je dus een ingebouwde communicatie set. Dit kan allemaal. Denk dus na op wat voor manier je het gaat gebruiken. 

Ga je binnenkort een helm kopen bij RAD? Dan weet jij nu waar je op moet letten! 

 

Write Reviews

Leave a Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Your email address will not be published. Required fields are marked *